Persbericht, 11 maart 2021

Persbericht United European Adoptees, 11 maart 2021

Wij, geadopeerden vanuit alle landen van de Europese Unie, hebben besloten om ons te verenigen en onze stem te laten horen op Europees niveau.

Wij, geadopeerden vanuit alle landen van de Europese Unie, hebben besloten om ons te verenigen en onze stem te laten horen op Europees niveau.

Wij wensen de Europese Instanties aan te moedigen om onderzoekscommissies te lanceren in alle landen van de EU om een licht te werpen op de internationale adopties in Europa en de wantoestanden daaromtrent.

De media verspreiden elk verhaal in heel Europa vanaf het moment dat een geadopteerde die door illegale adoptie naar de EU is gekomen, zijn biologische familie terugvindt. Wat eigenlijk een heel speciaal moment zou moeten zijn, loopt jammer genoeg op een sisser af. Deze gevallen zetten ons ertoe aan om deze actie te lanceren. Want meer en meer geadopteerden stellen zich vragen…  Ook ten gevolge van de adoptiepauze voor internationale adopties die in Nederland geleid heeft tot de officiële erkenning van de illegale adopties. Maar eveneens door de spijtbetuigingen in Zwitserland, en het op punt stellen van concrete hulplijnen voor het zoeken naar de herkomst in dat land. Sinds december 2020, zijn ook daar meer en meer geadopteerden zich vragen gaan stellen.

We stellen immers vast dat verschillende herkomstlanden Europa van adoptiekinderen hebben voorzien en dit gedurende tientallen jaren. Het is ook belangrijk om te vermelden dat tussenpersonen vaak dezelfde zijn, ongeacht de situatie of zelfs ongeacht dat adoptie instanties hun namen veranderden. Bovendien hadden adoptieouders een rotsvast geloof in de verschillende adoptiebureaus die voordien werden erkend door de landen van herkomst. Adoptieouders werden dus slachtoffers van de eerste lijn, slachtoffers van onmiskenbare fouten.

Spanje: de adoptiekinderen onder het regime van Franco, Guatemala, Marokko, …
Italië: de adoptiekinderen van Roemenië tussen 2016 en 2018
Frankrijk: Haïti, Mali, Ethiopië, Sri Lanka, Guatemala, Roemenië, Peru, Libanon, Tsjaad, Réunion, …
België: Chili, Rwanda, Ethiopië, Sri Lanka, Guatemala, Zuid-Korea, India, …
Luxemburg: Guatemala, Sri Lanka, Vietnam
Nederland: Chili, Sri Lanka, Guatemala, Colombië, Zuid-Korea, India, Brazilië, Argentinië, …
Duitsland: India, Guatemala, …
Zweden: Brazilië, India, Sri Lanka, Guatemala, Vietnam, China, …
Griekenland: kinderhandel en handel in eicellen
Denemarken: Brazilië, Guatemala, China, Vietnam
Zwitersland: Sri Lanka

Door het feit dat het aantal strafprocedures stijgt, is het hoog tijd om de juridische systemen in de verschillende lidstaten en de impact van dit fenomeen te onderzoeken.

We vragen aan de presidente van de Europese Commissie, aan de president van de Europese Raad, aan de vice-presidenten en ook aan de Europese gedeputeerden om hun oor te luister te leggen bij onze stem als geadopteerden en het licht te werpen op alle illegale praktijken en de bewezen fouten.

Wij verzoeken de lidstaten om een onderzoekscommissie op te starten in alle landen van de Europese Unie. We vragen aan Europa om deze onbetwistbare situatie officieel te erkennen.

Nicolas BEAUFOUR / Mariela SR – Coline FANON / Emmanuelle HEBERT /
An JACOBS / Marie-Kadiatou MARRE

https://unitedeuropeanadoptees.com
unitedeuroadoptees@gmail.com

United European Adoptees is een Europese groep die onafhankelijk is van alle organisaties en instanties die gelinkt zijn aan adoptie. Ze heeft als missie om alle internationale geadopteerden die in Europa wonen, te vertegenwoordigen. UEA vraagt niet alleen aan het Europees Parlement om een petitie te openen over illegale adopties. UEA heeft ook als roeping om na te denken over concrete voorstellen rond adopties. UEA wenst adopties te laten evolueren op een ethische manier en dit met als basis het respecteren van de fundamentele rechten van het kind.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

%d blogueurs aiment cette page :
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close